Real Staffing

Het veranderende recruitmentproces

Professionals hadden voorheen de banen voor het uitkiezen, maar tegenwoordig hebben zij steeds meer concurrentie. Dit vraagt om een andere benadering van het recruitmentproces door organisaties.

Door veranderingen in de markt worden recruitmentbureaus gedwongen om hun selectieproces aan te passen. Ook bij Real Life Sciences merken we dat we een andere benadering moeten toepassen in vergelijking met de tijd toen er werk genoeg was.

Onderzoek van KPMG

Uit onderzoek van KPMG, onder 400 net-afgestudeerden in Groot-Brittannië, blijkt dat maar liefst 34 procent van de ondervraagden het recruitmentproces te lang vindt duren en 43 procent geeft aan geen of nauwelijks feedback te ontvangen van hun potentiële toekomstige werkgever. Deze frustraties onder net-afgestudeerden kunnen leiden tot verlies van waardevol talent voor organisaties.

Aangepast recruitmentproces

Dit moet anders dacht KPMG en daarom heeft zij haar recruitmentproces aangepast. Wat zij hebben gedaan is zowel het eerste gesprek, het assessment en het laatste gesprek – behorend tot het traditionele sollicitatieproces – te laten vallen op dezelfde dag. Door dit versnelde proces worden er sneller keuzes gemaakt – KPMG streeft er naar binnen twee dagen de kandidaten van feedback te voorzien. Hierdoor is het zowel voor de kandidaat als de organisatie een stuk sneller duidelijk waar zij aan toe zijn: een win-winsituatie.

Bij Real Life Sciences streven onze recruitment consultants ook naar een zo snel mogelijk proces. Wij zorgen ervoor dat we binnen 48 uur minstens drie profielen aanleveren aan een organisatie die een functie heeft te vervullen.

Wenst u meer informatie over wat Real Life Sciences voor u of uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Annemarie Wuthrich via 020 522 12 19 of [email protected].

Waarom werken in Science Startup of Scale-up jou zal bevallen als je uit de academische wereld komt

01 aug 2018

Wil je werken in een Science Startup of Scale-up en kom je uit de academische wereld? Real Life Sciences geeft je 8 redenen waarom dit voor jou werkt.

Nieuw: Salary Report 2019 Pharma & Biotech

17 sep 2019

Vandaag vieren wij de lancering van ons nieuwe Salary Report 2019! Dit jaar in een interactief en digitaal format! Wil jij toegang tot transparante inzichten in salarissen en trends in de pharma & biotech markt? Lees dan snel verder!

#InspiredByYou: Trots om onderdeel te zijn van een industrie die levens redt

01 sep 2018

Read about #InspiredByYou: Trots om onderdeel te zijn van een industrie die levens redt from Real Staffing Frenelux

Salary Survey Medical Devices 2019

01 apr 2019

Vul nu de vragenlijst in voor ons Europees Salaris- en motivatieonderzoek voor de Medical Devices markt: Salary Survey Medical Devices 2019.