Klanten huiverig voor aannemen zzp’er

Nederland telt maar liefst 900.000 zzp’ers dus voor een groot gedeelte van de bevolking zou de huiverigheid problemen kunnen opleveren. Waarom zijn sommige grote bedrijven terughoudend in het aannemen van zzp’ers? Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen. Het blijkt dat grote organisaties:

• huiverig zijn omdat ze bang zijn achteraf een boete te krijgen van de Belastingdienst doordat ze geen garantie krijgen dat de samenwerking tussen opdrachtgever en zzp’er wordt goedgekeurd;

• bang zijn dat hun reputatie wordt aangetast vanwege eventuele problemen met de Belastingdienst;

• liever zzp’ers aannemen op basis van uitzend- of detacheringsbasis of helemaal niet.

Bij mkb-bedrijven zijn ze gelukkig flexibeler in het aannemen van zzp’ers. Dit komt doordat mkb’ers overleggen met de Belastingdienst, juristen én zzp’ers om eventuele problemen met de Belastingdienst te voorkomen.

Annemarie Wuthrich, Associate Business Manager bij Real, laat weten dat ze ook bij Real enige terughoudendheid van klanten merkt: "Het is lastiger voor ons om zzp’ers aan te dragen voor openstaande functies omdat klanten, sinds de invoering van de wet DBA, nadelen zien aan het aannemen van zzp’ers. Ik zou klanten echter graag op het hart willen drukken dat het allemaal wel meevalt met deze nadelen. Ik begrijp dat er veel onduidelijkheid bestaat, maar wij bieden een modelovereenkomst aan waardoor eventuele problemen met de Belastingdienst worden teruggedrongen tot vrijwel nul. Hopelijk kunnen wij op deze manier de eventuele angst die bij een klant bestaat wegnemen."

Wenst u meer informatie over wat Real Life Sciences voor u of uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Associate Business Manager, Annemarie Wuthrich door te bellen of te mailen naar (0) 20 522 1219 of [email protected].


Werken als een freelancer

01 jun 2019

Read about Werken als een freelancer from Real Staffing Frenelux

Woman in job interview

Waarom het goed is om op sollicitatiegesprek te gaan, ook als je niet op zoek bent naar een nieuwe baan

03 sep 2019

Sollicitatiegesprekken kunnen je helpen bij de volgende stap in je carrière. Diverse professionals geven advies over het doen van oriënterende gesprekken.

Nieuw: Salary Report 2019 Pharma & Biotech

17 sep 2019

Vandaag vieren wij de lancering van ons nieuwe Salary Report 2019! Dit jaar in een interactief en digitaal format! Wil jij toegang tot transparante inzichten in salarissen en trends in de pharma & biotech markt? Lees dan snel verder!

De toekomst van werkgeluk

02 jun 2020

Tijden veranderen, de robots komen er aan. De wereld van werk veranderd, banen komen en banen gaan. Wat houdt jouw baan straks nog in, als er een machine naast je staat die alles lijkt te doen? Wat betekent het om werknemer te zijn en hoe vind je hier je werkgeluk in?